Home > Flottielje Zeilen > Kroatië > Flottielje Sukosan en Pula

Flottielje Kroatie vanuit Sukosan of Pula

Zeilen vanuit Sukosan en Pula

Zeilen in Kroatië: droomeilanden en schilderachtige plaatsjes

Dalmatië is de naam van het zuidelijk gelegen kustgedeelte van Kroatië. Het gebied tussen Split en Zadar en van Zadar naar Pula is niet alleen van unieke schoonheid maar biedt ook talloze historische bezienswaardigheden uit Romeinse, Griekse en Turkse tijden. De Kornati Archipel nabij Zadar is van dermate schoonheid dat het tot Nationaal Park is verheven. Ook het Nationale Park Krka genoemd naar de gelijknamige rivier is absoluut de moeite van een bezoek waard.

 

Onze zeilroute voorbeelden omvatten elke dag enkele uren varen zodat er ook tijd is voor een duik in zee en een verkenning aan land. Zeilen, zwemmen, snorkelen, slenteren door schilderachtige plaatsjes en toeven op een terras, proeven van rauwe Dalmatische ham, pikante geitenkaas en lekkere wijn, kortom de mogelijkheden zijn flink gevarieerd.

Het zeilgebied

De Dalmatische Kanaalkust biedt een schitterend en beschut vaarwater tussen het vasteland en een uitgestrekte reeks juweeltjes van eilanden. De kleinste niet meer dan een rotspukkel en de grootste tot wel 30 mijl lang. Het aantal ankerplaatsen in de azuurblauwe zee is werkelijk ontelbaar en laat allerlei variaties in het vaarprogramma toe. De bergen in het achterland bieden een natuurlijke bescherming tegen koelere winden uit het binnenland, terwijl de eilanden de kust beschermen tegen al te ruw weer van zee.Het gebied herbergt behalve vele stille ankerplaatsen ook een aantal goed toegeruste jachthavens.

Starthavens:

Pula, Zadar en Sukosan zijn goed per auto bereikbaar.

Noot:

voor jachthuur wordt door de Kroatische autoriteiten een marifooncertificaat gevraagd.

Het weer.

Het weer is vergelijkbaar met Griekenland en Turkije, net zo warm en zonnig en de zeilomstandigheden zijn ideaal te noemen. Lekkere wind en toch beschermd genoeg voor plezierig en onbekommerd zeilgenot. Van voor- tot najaar wordt het weer beheerst door de Maestral, een karakteristieke wind uit het noordwesten. Een ideale zeilwind. De soms gevreesde noordenwind “Bora” is minder sterk in deze omgeving.

Zeilvakanties met kinderen. Klik hier.

Boek nu uw flottielje zeiljacht in Griekenland.

Flottielje data in Kroatië.  

Zeilgebied Zadar - Dubrovnik ( andere kaarten zie beneden)

Zeilgebied rond Split / Rogoznica ( Zadar zie beneden)

Zeilgebied rond Zadar en Sukosan (Pula zie beneden)

Zeilgebied rond Pula

Daar willen wij zeilen, nieuwe kusten en prachtige baaien ontdekken, kunt u ons een goed zeiljacht aanbieden?
Uw aanvraag

Aanbieding meezeilen en zeilcursus

Lees verder...

Aanbieding 2

Aanbieding jachthuur en flottielje

   Lees verder...

Berend Botje Yachting ®
Contact of offerte »»
Marinaweg 10
1361 AC Almere
The Netherlands
info@berendbotje.com

© 1987-2020
Berend Botje Yachting ®
Amorgos b.v.

 
Deze site maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk te helpen. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord bent.