Zeilen in Frankrijk

Zeiljacht huren in Frankrijk: bareboat zeilen of zelfstandig zeilen

Zeilen langs de Côte d’Azur

 

 

 

 

 

 

 

 

Port Grimaud

 

 

 

 

 

 

Port Grimaud ligt halverwege tussen Cannes en Toulon aan de beschutte Golf van St. Tropez. Deze Golf met haar vele lagunes is dermate beschut dat er ook met mistral of in de wintermaanden nog goed gezeild kan worden. Andere klinkende namen als Juan les Pins, Antibes en Monte Carlo liggen allemaal binnen zeilafstand.

Port Frejus

 

 

 

 

 

 

 

 

Iets ten noorden van Port Grimaud nabij St. Raphaël ligt de jachthaven van Fréjus. Deze nieuwe jachthaven biedt alle komfort met supermarkten, restaurants, bistro’s, hotels en allerlei winkels en boetieks.    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Le Lavandou

Een van alle gemakken voorziene moderne jachthaven iets ten oosten van Toulon. Vlak voor de kust liggen de Iles d"Hyéres welke hieronder beschreven zijn als de Gouden Eilanden.

 

 

 

 

     Le Lavandou haven

 

 

 

 

 

 

 

De Golf van de Gouden Eilanden

St Tropez

Tussen St Tropez en Toulon, niet ver van de jachthaven van Hyeres en Le Lavandou liggen als parels in een blauw juwelenkistje voor de kust Les Iles d`Or, de Gouden Eilanden. Porquerolles, Port-Cros en Le Levant, het meest oostelijke eiland zijn prachtige eilanden om met een zeilvakantie te bezoeken.

Dankzij de kwaliteit van land- en zee-beheersing en de wil van allen die er wonen om het te behouden heeft de Golf van de Gouden Eilanden de "Pavillon Blue" gekregen voor absoluut schoon zwemwater. De eilanden beschikken over enkele havens en over een aantal prachtige ankerplaatsen in kristalheldere baaien.

 

Porquerolles

Voor anker bij eiland Port Gros
foto: RC Weis

 

 

 

 

 

 

Het meest westelijke eiland Porquerolles is 7 km lang en 2,5 km breed. Eucalyptus en naaldbomen omzoomen de wegen en velden en in het voorjaar verandert het eiland in een reusachtig bloeiend bouquet met allerlei heerlijke geuren. Met zonovergoten vegetatie en bomen in alle denkbare kleuren groen en omringd door een azuurblauwe zee verdient dit eiland haar benaming van Klein Paradijs.

Bezienswaardigheden: Fort Saint Agatha met nautische en onderwater archeologische audiovisuele shows en prachtige panorama`s. Het eiland ontdekken te voet of met fiets. (Ook mountain-bike.)

Het eiland Port-Cros

In 1963 werd dit eiland tot Nationaal Park verklaard. Het mag dan het kleinste (690 ha) Nationale Park van Frankrijk zijn, het is ook het enige Eiland Park van Europa.

Verscheidene paden doorkruisen het eiland en vooral het botanische pad geeft schitterend toegang tot de mooie landschappen, de bossen, de forten en de kalme rust van een echt natuurgebied.

Bezienswaardigheden: Diverse uitgezette wandelroutes, Botanisch en Onderwater Pad met gidsen. Fort Lestissac met aquarium en tentoonstelling. Ontdek de onderwaterwereld met de Seascope.

Ile de Levant

Een uitbundige tuin tussen hemel en aarde en wiegend op het getjirp van de cicaden. Een eiland voor natuurliefhebbers zonder auto`s ver van onze drukke wereld. Nudisten paradijs.

Mogelijkheden tot duiken, kanoen en windsurfen.

Carqueiranne

Langs de kust aan de Golf bevinden zich een aantal typische mediterrane dorpen. Een ervan is Carqueiranne, een typisch Provençal dorp en hoofdstad van de snijbloemen. Op de kust in een setting van terrasvelden met duizend kleuren tegen een blauwe zee vind je talloze ongerepte kreken en kleine stranden. Het dorp wordt naar het noorden beschermd door altijd groen blijvende Aleppo pijnbomen. De jachthaven van Salettes ligt goed beschut en vissermannen dragen er zorg voor dat u ongetwijfeld gedegen kennis zult maken met al het verukkellijke zeebanket van de Golf.

Hyères-Les-Palmiers

Hyeres

 

 

 

 

 

 

 

 

Gelegen in goed geconserveerde natuurlijke omgeving met vele groene landschappen en een "beton-vrije" kustlijn ligt dit plaatsje aan een van de aantrekkelijkste vaargebieden van de regio. Dankzij haar bijzondere geografische ligging met immer gunstige wind omstandigheden is het een vermaarde plaats voor internationale nautische evenementen.

La Londe

La Londe is de Provence in groen en blauw. Tussen de zee en de heuvels ingeklemd aan de rand van het Maures Massief en omringd door wijngaarden, bloemen, fruit en groenten heeft deze plaats heel veel natuurlijke charme. Sinds kort heeft La Londe zichzelf geopend naar het publiek en gevolg daarvan zijn nieuwe faciliteiten waarvan Port Miramar met 415 ligplaatsen een prachtig voorbeeld is. Samen met tradities als de productie van kwaliteitswijn en de internationaal fameuze golfbaan Valcros biedt La Londe alles voor een heel aangenaam bezoek.

 

 

 

 

 

St Raphael

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Menton haven rechts

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ville Franca sur Mer

 

 

 

 

 

 

 

 

Monte Carlo Monaco

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Antibes markt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ville Franca sur Mer

 

 

 

 

 

 

 

 

Oversteek naar Corsica.

In een tweeweekse zeilreis is het mogelijk de 110 zeemijlen af te leggen tussen de Côte d’ Azur en Corsica. Vooral in juli en augustus dient men rekening te houden met een onverwacht opstekende mistral en moet rekening gehouden worden met extra terugzeiltijd.

 

Boek nu uw jacht aan de Cote d'Azur| Frankrijk
Daar willen wij zeilen, nieuwe kusten en prachtige baaien ontdekken, kunt u ons een goed zeiljacht aanbieden?
Uw aanvraag

Aanbieding meezeilen en zeilcursus

Lees verder...

Aanbieding 2

Aanbieding jachthuur en flottielje

   Lees verder...

Berend Botje Yachting ®
Contact of offerte »»
Marinaweg 10
1361 AC Almere
The Netherlands
info@berendbotje.com

© 1987-2020
Berend Botje Yachting ®
Amorgos b.v.

 
Deze site maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk te helpen. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord bent.