Home > Meezeilen > Griekenland

Meezeilen in Griekenland

Actief meezeilen met Berend Botje in Griekenland

Als een Griekse God!

Griekenland is absoluut een van de aardigste en mooiste vakantie bestemmingen in Europa, relatief dichtbij en toch totaal anders. Een heerlijk gastvrije land met diepblauwe zeeën en meer dan 2000 eilanden. Zonovergoten terrasjes aan de haven, witte huisjes met blauwe venters en gezegend met een oeroude beschaving.

 

De zeiljachten waarmee we varen

Wij varen met moderne, comfortabele en snelle zeiljachten welke volledig zeewaardig zijn uitgerust en voldoen aan de gestelde chartereisen. Gescheiden cabines met zowel dubbele als enkele kooien, grote salon, koelkast, toilet/douches, dekdouche, kompleet uitgeruste kombuis, grote kuip en makkelijke zwemtrap zorgen voor een prettig verblijf aan boord.

Het zeilgebied

De keuze van ons zeilgebied, de Saronische en Argolische Golf, combineert de levendigheid van eilanden als Aegina, Poros, Hydra en Spetses met stille baaien en kleine veelal zeer traditioneel gebleven vissersplaatsjes op de Peloponnesus.

Zwemmen en snorkelen in glashelder water, slenteren over gezellige boulevards, wandelen door oeroude olijfgaarden, bezoek aan imposante bouwwerken uit de Griekse oudheid en voor de liefhebber nadere introductie in de geheimen van het zeilen met de wind.

De schipper

Onze schippers zijn ervaren en enthousiaste zeilers en varen vaak al vele jaren op zee. Het zijn niet alleen goede zeilers maar ook liefhebbers van gezelligheid en die graag actief in de weer zijn met mensen. Al onze schippers hebben tevens een gedegen schipperstraining ondergaan in Griekenland.

Zeilervaring niet nodig

Zeilervaring is niet nodig, mag wel natuurlijk. We vinden het leuk als onze zeilers belangstelling hebben voor het varen met een zeiljacht. Dus heb je zin om de zeilen te hijsen en te sturen of een kijkje te nemen op de navigatietafel, graag! Maar luieren in de zon aan dek is natuurlijk ook lekker.

Zonnige deelnemers

Meer dan 80% van onze deelnemers gaan solo mee, anderen als een stel of als vrienden. Leeftijd hierbij is niet het belangrijkste, zin in avontuur, zon, zee en gezelligheid wel!
Leuke mensen ontmoeten, samen sportief in de weer onder een warme zon. Kortom: menige enthousiast geworden zeiler gaat nog een keer mee naar een andere leuke zeilbestemming zoals Kroatië, Italië, Turkije of zelfs de Caribbean.

Flexibiliteit en vrijheid

Aan boord slapen we, hebben er ons muziekje, koelkast met koude drankjes, toilet, douche, kortom alles bij ons om geheel onafhankelijk op reis te zijn. ‘s Ochtends bespreken we de vaarroute voor de dag. Omdat we met ons eigen zeiljacht varen zijn tijd, reistempo, stops onderweg en zelfs de volgende bestemming variabel in te vullen.

Eten en drinken

De kosten voor eten en drinken, havengelden, brandstof e.d. worden betaald uit een scheepskas. De gasten beheren deze kas en naar goede gewoonte is de schipper hiervan vrijgesteld. De kosten per persoon bedragen afhankelijk van uitgavepatroon gemiddeld € 200,-per week en voor persoonlijke uitgaven circa € 150,- per week.

Het Griekse zeilavontuur van Berend Botje

Wij, de mensen achter Berend Botje zijn actieve en ervaren zeilers en hebben jarenlang over mediterrane en tropische wereldzeeën gezworven. Daardoor zijn wij echte specialisten in alles wat met mooie en avontuurlijke zeilvakanties te maken heeft en mogen we ons tot de pioniers van meezeilvakanties onder de warme zon beschouwen. Heel graag nemen wij je mee op een fijn, zonnig, goed verzorgd en betaalbaar zeilavontuuur.

Temperaturen in graden Celcius


april      mei         jun        juli       aug       sep       okt
18-22   20-25     23-30    28-31   28-31    24-30   18-22

 

Boek nu je meezeilvakantie Athene Griekenland.

Boek nu je meezeilvakantie Levkas Griekenland.

Antwoord op veel gestelde vragen?

 

Aanbiedingen

Aanbiedingen meezeilen Griekenland

- Athene, Saronische Golf
- Levkas, Ionische Zee

Berend Botje Yachting ®
Contact of offerte »»
Marinaweg 10
1361 AC Almere
The Netherlands
info@berendbotje.com

© 1987-2020
Berend Botje Yachting ®
Amorgos b.v.

 
Deze site maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk te helpen. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord bent.